מצרכים:
500• גרם שייטל בקר ישראלי טרי
- מעט שמן זית
50• גרם שומן טלה, קצוץ
1• כפית בהרט
1• כפית אבקת קארי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
להגשה:
- טחינה ביתית
- בצל ועגבנייה חתוכים לפרוסות
- פטרוזיליה קצוצה
- 2/3 פיתות
- אופן ההכנה.
]1מעבירים את נתח הבשר למקפיא לשעה או עד שהוא מתקשה מעט אך לא קופא לחלוטין. פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות בעזרת סכין חדה (כשהבשר מעט קפוא הפריסה
הרבה יותר קלה.)
]2 מחממים מחבת גדולה מעל להבה גבוהה עד שהיא לוהטת. מוסיפים מחצית מכמות שמן הזית ושומן הטלה, ומחכים עד שהשומן נמס לחלוטין.
]3 מוסיפים מחצית מכמות פרוסות הבקר, ומסדרים בשכבה אחת על המחבת (לא בערימה.) לא נוגעים במחבת במשך 2 דקות עד שהבשר נצרב ומקבל צבע.
[4מקפיצים מעט וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות או עד שהבשר מבושל לחלוטין (אם במהלך הבישול מפסיקים לשמוע את רעש הטיגון ומתחילים להצטבר נוזלים בתחתית,
מסירים את הבשר מהמחבת, נותנים לכל הנוזלים להתאדות ורק אז מחזירים אותו פנימה.) חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבשר.
]4 מאחדים את כל הבשר בתבנית, מוסיפים את התבלינים ומערבבים כחצי דקה עד שהתבלינים מעלים ניחוח.
]5לוקחים פיתה ומתחילים לתת לדימיון לפעול ולבנות את פיתת החלומות
ב–ת–י–א–ב–ו–ן