צלי בשר לחג שמגיע לנצח

*התמונה להמחשה בלבד

מצרכים:

 

-1.5• 2 קילו נתח שלם של צלי כתף (מס' )5

2• כפות חרדל דיז'ון

  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כוס דבש

 

  • כ1- כף פלפל שחור גרוס גס (אפשר גם פלפל שחור רגיל – כחצי כפית)
  • כ2- כפיות מלח
  • חופן ענפי תימין
  • כ2- ענפי רוזמרין
  • שיניים מראש שום שלם, קלופות (כ8- שיניים)
  • אופן ההכנה.

 

]1מחממים תנור ל250 מעלות במצבע גריל

]2מערבבים בקערה קטנה חרדל, שמן זית, דבש, פלפל שחור ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.

]3 מניחים את נתח הבשר בתבנית, שופכים עליו את המרינדה ומצפים אותו היטב מכל הצדדים. מניחים להשריה של כשעתיים, ועדיף לילה במקרר.

]4 מכניסים את התבנית עם הבשר לתנור לכ15- דקות, עד שהוא משחים מלמעלה. הופכים ונותנים לו להשחים גם מהצד השני, כ15- דקות נוספות.

]5 מוציאים את התבנית עם הבשר, מנמיכים את חום התנור ל140- מעלות ומעבירים למצב רגיל של חום עליון וחום תחתון. ]6 פורסים יריעה גדולה של נייר כסף על משטח העבודה, ומניחים עלייה נייר אפייה. מסדרים על נייר האפייה את עשבי התיבול ושיני השום ועליהם מניחים את הבשר. סוגרים היטב את הבשר בנייר האפייה ונייר הכסף (אם צריך עוטפים בשכבה נוספת של נייר כסף.) האיטום הזה חשוב במיוחד, כי הנוזלים והאדים שנשמרים סגורים בפנים הם אלה

ששומרים על הבשר עסיסי.

]7 מעבירים את הבשר לתבנית, וכשהתנור מגיע ל140- מעלות מחזירים אותו לתנור לצלייה של 6-8 שעות.

]8 כ15- דקות לפני ההגשה פותחים את נייר הכסף ומניחים לבשר להצטנן מעט.

]9 מעבירים את הנתח לקרש חיתוכי ופורסים. את הנוזלים והשום שנותרו בתוך העטיפה מעבירים לצלוחית קטנה.

ב-ת-י-א-ב-ו-ן

התחילו את השינוי שלכם עוד היום!

אם גם אתם רוצים לשפר את אורח החיים שלכם בעזרת ירידה במשקל או חיטוב הגוף, אתם מוזמנים להשאיר לנו את הפרטים שלכם בטופס והנציג שלנו יחזור אליכם לתיאום פגישה.

ספרו לנו מה אתם חושבים בתגובות

מתכונים שאהבתם: