מצרכים:
לאורז:
2• כוסות אורז בסמטי
- מעט שמן זית לטיגון
- חופן עלי תרד, קצוצים
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- חופן כוסברה, קצוצה
- חופן עלי נענע, קצוצים
- חופן עלי בזיליקום, קצוצים
- מלח לפי הטעם
3• כפות שמן זית
לעוף:
1• עוף טרי
1• כף תערובת פילדלפיה
2• כפות דבש
2• כפות שמן זית
1• כפית מלח
1• כפית פלפל גרוס
2• שיני שום קצוצות
1• כף מיץ לימון טרי
- אופן ההכנה.
]1מחממים תנור ל180 מעלות.
]2מכינים את העוף- שמים בקערה את הפילדפליה, דבש,שמן זית, מלח, פלפל, שום והלימון ומערבבים טוב.
]3מניחים את העוף בקערת התבלינים ומעסים היטב.
]4 מכינים את האורז: מטגנים את האורז במעט שמן זית. מוסיפים כפית מלח ומים ביחס של פעם וחצי מכמות האורז.
]5 מבשלים עד לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה כאשר הסיר עדיין מכוסה.
]6 מבשלים כ17- דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד כ15- דקות נוספות.
]7 מסירים את המכסה ומעבירים את האורז החם לקערה גדולה. מוסיפים את העלים, המלח ושמן הזית, ומערבבים
היטב.
]8 מעבירים את האורז לצלחת הגשה גדולה, מניחים לצדו את העוף, ומגישים.
ב–ת–י–א–ב–ו–ן