מצרכים:
- 2 ביצים
- 2 שקיות סוכרזית [אופציונלי]
- 2 כפות מייל [עדיף 100% טבעי]
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- כפית קינמון טחון
- חצי כוס שמן זית/קוקוס/קנולה
- שליש כוס מים
- ¾ כוס קמח מלא
- ¾ כוס שקדים טחונים
- כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה.
]1 מחממים תנור מראש ל170 מעלות ,ומשמנים תבנית אפיה.
]2 בקערה טורפים את הביצים, הסוכרזית, מייפל, קינמון, מלח, וניל,
שמן ומים לתערובת אחידה.
]3מוסיפים את הקמח,שקדים טחונים,ואבקת אפיה עד לקבלת תערובת
אחידה.
]4יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
]5אופים במשך כ30-40 דק' או עד שהעוגה מתייבצת ומזהיבה.
ניתן לנעוץ קיסם במרכז ולראות שהוא יוצא עם פירורים לחים.
]6מצננים לטמפרטורת החדר,ניתן לפזר אבקת סוכר ולהגיש
ערכים תזונתיים לכל העוגה. ניתן לחתוך ל15- מנות כך שכל מנה
תצא כ100- קלוריות בלבד !
קלוריות: כ1650- קלוריות.
פחמימות-כ95-גרם שומנים-כ127- גרם חלבונים: כ35- גרם