מצרכים:
למלית: 750 מ"ל 3( מכלים) גבינה לבנה 5% שומן תנובה
200 מ"ל 1( מכל) שמנת חמוצה 9% שומן תנובה
40 גרם 1/3( כוס) אבקת סוכר (שימו לב: אם אתם אוהבים מתוק מומלץ להגדיל את כמות הסוכר פי )2
80 גרם 1( קופסה) אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
לביסקוויטים:
200 גרם 1( שרוול) ביסקוויטים פתי בר בטעם וניל (ר' הערות לגרסה ללא גלוטן)
1 כפית קפה נמס ¼ כוס מים רותחים ¾ כוס מים קרים
לקישוט:
75 גרם שוקולד מריר
45 מ"ל 3( כפות) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
אופן ההכנה:
.1בקערה בינונית שמים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל וטורפים עד קבלת קרם אחיד.
.2בקערה קטנה שמתאימה לטבילת הביסקוויטים מערבבים יחד קפה ומים רותחים עד שהקפה נמס. מוסיפים מים קרים ומערבבים עד שמתקבל נוזל פושר.
.1טובלים את הביסקוויטים בנוזל הקפה ומסדרים בתחתית התבנית.
.2יוצקים חצי מכמות הקרם על גבי הביסקוויטים ומיישרים בשכבה אחידה.
.3מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בקפה על גבי הקרם, יוצקים מעליהם את יתרת הקרם ומיישרים.
.4מסדרים שכבה אחרונה של ביסקוויטים ומצננים כ10- דקות במקרר.
.5קוצצים שוקולד ושמים בקערה,מוסיפים את השמנת וממיסים יחד במיקרו.
.6יוצקים את הציפוי על גבי שכבת הביסקוויטים ומשטחים לשכבה דקה בעזרת כף.
.7מצננים את העוגה במשך 5-6 עד להתייצבות , חותכים ומגישים.