המגזין:

מדריך לשינוי הרגלי תזונה (מנטלי ורגשי)

מדריך לשינוי הרגלי תזונה:

הרי ברור לך שמה שעוצר אותך להשיג את הגוף שתמיד רצית ולהגיע למשקל היעד שלך הוא הראש שלך.

את יכולה לדעת המון בכל הקשור בתזונה ואימונים, אך אם לא תדעי לשלוט בראש שלך וכיוצא בזה גם ברגשות שלך, הסיכוי שלך להצליח הוא אפסי.

 אז היום אני אציג בפניך 7 חסמים מנטליים ורגשיים, וכמובן גם איך להתמודד איתם, בכדי שתטוסי לעבר המטרות שלך.

התמקדות בתוצאה ולא בדרך: כלומר הדבר היחיד שמעניין הוא: התוצאה על המשקל או על סרט המדידה.

אני  מניח שלעולם לא עצרת רגע לפני התהליך ושאלת את עצמך את השאלות הבאות:

האם הדרך הזו באמת מתאימה לי?

אני אוכל לחיות ככה כל חיי?

האם אני לוקחת בחשבון את כל החולשות שלי, ומסדרת אותן בצורה כזו שאוכל לצלוח אותן?

לשאלות הללו יש משקל רב. כי הרי אנו יודעים שהתוצאות אותן נשיג תלויות בדרך שלנו. ואם הדרך לא מתאימה לנו, או קשה לנו מידי, אנו פשוט לא נוכל להתמיד בה, ומה שיקרה אנו נחזור לדרך הקודמת והמוכרת שלנו, וכתוצאה מכך התוצאות שהשגנו ייעלמו, והמשקל הקודם שלנו יחזור לקדמותו.

דרכים להתמודדות:

*לשאול את עצמך את השאלות הנכונות טרם תחילת התהליך.

*לזהות חולשות:

 בהתמקדות בדרך, המטרה להבין איפה יותר קשה לך, וכמובן איך ניתן לפתור את הקושי. לדוגמא: את מזהה שקשה לך בעיקר בלילה כי לא אכלת כמעט כלום עד הערב, אולי יש לך בעיה של נשונשים ומתוקים, אולי הבעיה העיקרית שלך היא בסופי שבוע מופרזים? המטרה היא לאתר את החולשות, ולא להימנע מהם לגמרי.

אלא לסדר את היום והשבוע בהתאם לחולשות שלי, שמצד אחד אני כן מודע אליהם ואולי מוריד קצת מהכמות שלהן, אך מצד שני יודע להכניס אותם לתוך חיי ובכך לחיות חיים שלמים.

גישת הכל או כלום (פרפקציוניזם): חרגתי טיפה מהתפריט? אז היום כבר הרוס אז אפשר להרוס אותו עד הסוף/ באתי להתאמן השבוע רק פעמיים במקום ארבע? אז יאלה עדיף לא להתאמן בכלל/ ירדתי רק קילו בשבועיים? אז אין לי למה להמשיך להשקיע

זו אחת הבעיות המנטליות הכי גדולות של אנשים בתהליך הירידה במשקל.

הרי ברור שלא הכל ילך חלק ובאופן שבו תכננו. ואם בכל פעם שהדברים לא מושלמים אני פשוט זורק את הכל, אז אין לי שום סיכוי להצליח.

איך להתמודד?

ההבנה שאת בן אדם ולא רובוט: את לא יכולה פשוט לתכנת את עצמך ומהיום לאכול רק אוכל מסוים וכמויות מסוימות. תצפי לנפילות, תצפי לימים שבהם את תישברי, לא תעמדי בפיתוי, או שיהיו לך ימים שבהם יהיה לך קשה יותר נפשית או רגשית. אך זה לא אומר עלייך כלום! 

בסופו של דבר יום רע או שבוע רע לא באמת יהרסו את התהליך שלך. אז תקבלי את העובדה שאת אנושית, תקומי בבוקר ותחזרי לשגרה שלך. 

תסתכלי על התמונה הגדולה:  כמו שאי אפשר לבנות גוף חטוב ביום אחד, גם את לא יכולה להרוס את התהליך ביום או יומיים. את חייבת ללמוד להתסכל על התמונה הגדולה יותר של התהליך, ולבחון מה קרה בחודש/ חודשיים האחרונים, ולא להתסכל על כל יום בצורה בודדת.

שאת מסתכלת על התהליך שלך בצורה יומית ומצומצמת, הנתונים והמידע שתקבלי לא משקף את המציאות, ומכאן הדרך לפרישה וזניחת התהליך מאוד קצרה, למרות שהכל בסדר, וכל מה שהיה חסר לך זה עוד קצת זמן בכדי לראות את זה קורה!

חוסר הצבת מטרות ויעדים: 

מתוך פחד שלא נעמוד במטרות שהצבנו לעצמנו, רובינו לא עובדים עם מטרות ויעדים כתובים.

כבר הוכח שמטרות כתובות, משפרות את סיכויי ההצלחה בעשרות אחוזים!

עבודה ללא מטרות ויעדים, דומה לנהיגה שבה הנהג מאוד רוצה להגיע ליעד, אבל אין לו מושג מה היעד.

אז איך מתמודדים?

מציבים מטרות ויעדים מתוך ידיעה שלא תמיד נצליח לעמוד בהם ב100%. אבל המטרה תפקס אותי לכיוון שאליו אני רוצה להגיע. ומה רע אם השגתי 80% מהיעד שלי?

מציבים מטרות ארוכות טווח וקצרות טווח ביחד:

אנו נהיה חייבים קודם כל להבין מה אנו רוצים להשיג באופן כללי, לדוגמא: המטרה שלי היא לרדת 30 ק"ג במשקל. זוהי מטרה כללית וארוכת טווח.

לאחר מכן אנו נצטרך להציב יעדים קצרי טווח יחסית ותחומים בזמן.

לדוגמא: את ה30 ק"ג ארצה להוריד תוך 10 חודשים, שבהן בכל חודש בממוצע ארד כ3 ק"ג.

יש כאן גם מטרה ארוכת טווח, מטרות ביניים קצרות טווח, וגם תיחום בזמן מוגדר.

מהן השאלות שאת שואלת את עצמך?

במודע או שלא במודע, אנו שואלים את עצמנו שאלות כל הזמן, ובפרט בתהליך של ירידה במשקל. העניין הוא שעל השאלות הללו המוח משיב בצורה אוטומטית. 

אם השאלה תהיה טיפשית אז התשובה שתקבלי תהיה טיפשית, ותוריד לך את כל המוטיבציה. לדוגמא: למה אני כל פעם נכשלת?, מה אני מקרה אבוד? התשובות שתעני לעצמך: אני באמת מקרה אבוד, אני כל פעם נכשלת כי אין לי כוח רצון ואין לי מוטיבציה, כנראה ככה נגזר עליי לחיות. כמו שרשמתי תשובות טיפשיות, ומורידות את החשק.

אם השאלה תהיה חכמה, אז גם תקבלי תשובה חכמה, מקדמת שתטיס אותך קדימה. לדוגמא: מה עלי לשפר בכדי לזרז את קצב ההתקדמות שלי? לשאלה כזו את תצטרכי באמת לחפש את מקור הבעיה ולטפל בו. ועצם הטיפול בו יזרז לך את קצב ההתקדמות שלך וייתן לך תוצאות הרבה יותר טובות עם המון רצון ומוטיבציה.

התבססות על כוח רצון ככלי להצלחה:

מתאמנת שלי ממש לאחרונה דיברה איתי ושיתפה אותי בתחושות שלה על התהליך שלה, והיא אמרה לי את המילים הבאות: ״ אני פשוט לא אדם חזק, מעולם לא הייתי. אני לא מאלו שיש להם כוח רצון חזק ומשמעת מברזל. ואני יודעת שבגלל שלא ניחנתי בתכונות האלו, אין לי פשוט סיכוי להשיג את המטרות שלי, אני מסתכלת על כל החברות שלי שהצליחו, ואני רואה כמה כוח רצון חזק יש להן, ואיזו משמעת, ואני פשוט לא שם וגם לא אהיה שם לעולם. ולצערי בגלל שאני כבר מכירה את עצמי ויודעת שאני לא אהיה כזו אף פעם, אני מעדיפה כבר עכשיו לוותר, מאשר לגרום לעצמי עוד סבל, ואכזבות כל פעם מחדש״

הסתכלתי עליה ואלו המילים שיצאו לי באותה שיחה:
אף אחד לא באמת מצליח, וגם לא כל החברות שלך בגלל שיש להן כוח רצון חזק או משמעת מברזל.

אדם שכל יום נאבק בחולשות שלו, יום אחר יום, אין לו באמת סיכוי להצליח בתהליך שאמור להיות חלק ממך עד יום מותך.

האנשים שבאמת מצליחים הבינו שהם בסופו של דבר בני אדם עם חולשות בדיוק כמו שלך.

אבל ההבדל בינך לבינם, שהם מראש לא מנסים להיכנס למלחמה יום יומית עם כוח הרצון שלהם, כי הם יודעים שבסופו של דבר הם יפסידו.

הם הבינו באילו כלים הם אמורים להשתמש ע״מ להקל על עצמם ובכדי להמשיך בתהליך עד הסוף!

מבחינתם להזמין פיצה ולא לגעת בה, אין בזה שום סימן לחוזקה או כוח רצון.

לחלק מהאנשים יתאים לאכול ממנה כמות קטנה, אולי לאכול מגש פעם בשבוע או בסופ״ש ולחלקם הפיתרון הוא להימנע לחלוטין.

את צריכה לצאת למסע שבו את מכירה את הנפש שלך, ולעזור לכוח הרצון שלך עם כלים ומיומנויות שילכו ויצטברו אצלך ככל שתכירי את עצמך יותר.

ביקורת עצמית:

ביקורת עצמית היא אחד הדברים ההרסניים שיהיו לך בתהליך ירידה במשקל.

לרוב מה שקורה את מתחילה תהליך, לאחר כמה ימים מגיעה הנפילה הראשונה ואז השניה, ואת מתחילה לצלוב את עצמך: מה את עושה? את לא מבינה שאת בדיאטה? יופי שוב פעם מתחילה משהו ולא יודעת לסיים. , אני כבר הבנתי שאני אוהבת אוכל יותר מידי.

הביקורות הזו לוקחת אותך למטה ולמטה, ובגללה את לא מצליחה להשאיר את עצמך בתהליך.

איך מתמודדים?

מודעות לזה שאת מבקרת את עצמך: הרי לכעוס על עצמך זה בולשיט. איפה זה מקדם אותך? אז עשית ועדת חקירה לעצמך וצלבת את עצמך מכל כיוון אפשרי. זה עזר לך במשהו, זה קידם אותך? 

ביקורת בונה: המטרה היא להפוך את הביקורת העצמית לביקורת בונה: איפה טעיתי? למה הגעתי מראש למצב הזה? איך אני יכולה להימנע מהמצב הזה לפני שאאבד שליטה? שאלות כאלו יגרמו לך לתקן את הליקויים להבא, מבלי לצלוב או לכעוס על עצמך, ולביקורת כזו יש כוח אמיתי לשפר ולזרז את התהליך שלך.

התמקדות בעתיד או בעבר ולא בכאן ועכשיו:

אני יודע שבכל תהליך של ירידה במשקל או חיטוב שעשית, הראש שלך נמצא או בתוצאות שאת מחכה כבר שיגיעו (בעתיד) או שאת עסוקה בכשלונות הקודמים שלך ומפחדת מהם (בעבר)

ב2 המקרים את מפסידה בענק! 

מרחב הפעולה היחידי שיכול לקדם אותך ואת התוצאות שלך הוא ההווה.

ואם הראש שלך בפוקוס על העבר או על העתיד, את פשוט תוקעת את עצמך ואת התוצאות שלך.

איך מתמודדים?

מודעות למחשבות- זה דורש אימון, אך בכל פעם שאת מזהה שהמחשבה שלך נדדה לעבר או לעתיד, תחזירי אותה לכאן ועכשיו.

פעולות- לאחר שהצלחת להחזיר את המחשבה, עלייך לבצע פעולה עכשיו! ברגע ביצוע הפעולה את אוטומטית תחזרי להיות במצב של כאן ועכשיו. ככל שתתרגלי יותר, כך תהיי יותר זמן בהווה והתוצאות שלך יגיעו למקסימום.

התחילו את השינוי שלכם עוד היום!

אם גם אתם רוצים לשפר את אורח החיים שלכם בעזרת ירידה במשקל או חיטוב הגוף, אתם מוזמנים להשאיר לנו את הפרטים שלכם בטופס והנציג שלנו יחזור אליכם לתיאום פגישה.

ספרו לנו מה אתם חושבים בתגובות

כתבות נוספות מהמגזין שלנו

תגובות פייסבוק

רוצים להתחיל את השינוי הגדול בחיים שלכם?

מלאו את הטופס ונציג יחזור אליכם בהקדם!

סיפורי ההצלחה שלנו