עוף שלם בדבש עם אורז ועשבי תילוי

מצרכים:

לאורז:

2• כוסות אורז בסמטי

  • מעט שמן זית לטיגון
  • חופן עלי תרד, קצוצים
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • חופן כוסברה, קצוצה
  • חופן עלי נענע, קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום, קצוצים
  • מלח לפי הטעם

3• כפות שמן זית

 

לעוף:

1• עוף טרי

1• כף תערובת פילדלפיה

2• כפות דבש

2• כפות שמן זית

1• כפית מלח

1• כפית פלפל גרוס

2• שיני שום קצוצות

1• כף מיץ לימון טרי

 

  • אופן ההכנה.

 

]1מחממים תנור ל180 מעלות.

]2מכינים את העוף- שמים בקערה את הפילדפליה, דבש,שמן זית, מלח, פלפל, שום והלימון ומערבבים טוב.

]3מניחים את העוף בקערת התבלינים ומעסים היטב.

]4 מכינים את האורז: מטגנים את האורז במעט שמן זית. מוסיפים כפית מלח ומים ביחס של פעם וחצי מכמות האורז.

]5 מבשלים עד לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה כאשר הסיר עדיין מכוסה.

]6 מבשלים כ17- דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד כ15- דקות נוספות.

]7 מסירים את המכסה ומעבירים את האורז החם לקערה גדולה. מוסיפים את העלים, המלח ושמן הזית, ומערבבים

היטב.

]8 מעבירים את האורז לצלחת הגשה גדולה, מניחים לצדו את העוף, ומגישים.

 

בתיאבון

כתיבת תגובה